Sider

torsdag 31. desember 2009

Godt Nytt År!!


Nå er det snart et nytt år med nye muligheter! Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år med uendelig mange kreative muligheter, Steinkjerscrepp{a}, Scrappeningen i Mosjøen blir høydepunkter!!
Nyttårsforsetter har jeg flere av (prioritere mer tid til kreative sysler er et av dem...) - håper jeg klarer å holde de fleste!

Godt Kreativt Nytt År alle sammen!!

fredag 18. desember 2009

Ti i skuddet #10


Siste oppgave i Åshilds AJ-utfordring!
Det betyr at jula er like om hjørnet... huff...jeg er ikke ferdig!

Denne ukes oppgave var:
Temaet er ”Jeg ønsker meg...”. I steden for de sedvanlige nyttårsforsettene vil jeg at du skal gjøre deg noen tanker om hva du ønsker deg for året som kommer. Og – i Ønskeland finnes det ingen begrensninger! Ønsk deg akkurat hva det måtte være – Think Big! Sett fokus på noe du har tenkt på lenge, men ennå ikke fått eller gjort, eller kanskje har du en drøm du ikke har våget si til noen? Sett ord på den. Det kan gå troll i ord, vet du... Ukens ord er derfor så enkelt som ”2010”. Jeg vil at du skal bruke et bilde fra et postkort, og transparent/overlay/acetat på en eller annen måte. Ukens farge er sølv, ukens form oval. Bruk stiftemaskin som verktøy og ståltråd som pynt. Som teknikk utfordrer jeg deg til å leke med aluminiumsfolie. Teksten skal du skrive for hånd – i din egen selvlagede font.

Denne oppgaven måtte bli som den ble... Jeg har visst ingen store drømmer jeg! Ikke har jeg noe spesielt ønske om å reise, eller hoppe i fallskjerm, eller bli rik, eller bytte yrke. Min største drøm er mer tid til MEG!! Jeg ønsker meg mere tid til å være bare Hege, stort sett er jeg enten mamma, kjæreste, arbeidstaker, datter, søster eller vaskekjerring... Jeg vil ha tid til å gjøre det JEG vil, det som gir meg glede (det betyr selvsagt ikke at de andre rollene mine ikke gir meg glede altså, for det gjør de selvsagt! - bortsett fra vaskekjerring-rollen da...), det som gir meg overskudd!
Det var ikke enkelt å ta bilde av denne, aluminiumsfolie og sølv er ikke spesielt fotovennlig...

- Ukens ord er med
- Postkort: "jordbærsola" er klippet ut fra et postkort
- overlay øverst til venstre, oppå kakeservietten
- Sølv - alufolie, sølvfarget bølgepapp-blomst, dottie-ann-blader på blomsterstilken, stifter og ståltråd
- Oval: "jordbærsola" er oval, og det er også noen ovaler tegnet nederst i høyre hjørne
- Stiftemaskin er brukt til å feste overlay og blomsten, og rundt jordbærsola
- Ståltråd har jeg laget blomst av
- Aluminiumsfolie har jeg laget bakgrunnen av (og malt oppå med akryl og glimmermist), og også brukt som ramme rundt jordbæra
- Teksten er skrevet for hånd med en slags egendesigna bokstaver, selv om jeg har latt meg inspirere av noe noen andre har lagd før...
Tusen takk for 10 artige og utfordrende uker, Åshild!!


lørdag 12. desember 2009

Ti i skuddet #9


Nest siste oppgave i Åshilds utfordring! :-(
Denne AJ-siden er laget litt i full fart, innimellom pakkeinnpakking og julebakst... Moro med et avbrekk i julestria! Gleder meg til neste ukes oppgave! Men, Åshild, hva skal jeg gjøre etter jul da?

Denne uken er temaet det hemmelighetsfulle ”hemmelig, hemmelig...”. Vi er jo midt inni høysesongen for hemmelighetskremerier – både store og små. Hvilke hemligheter du har eller ønsker å la deg inspirere av, er helt opp til deg. Ukens ord er ”sneak peek”, hovedfargen er rååååsa og jeg vil at du skal bruke en eller annen bretteteknikk på siden din. Teksten skal selvfølgelig være kodet! Bruk zig-zag-formen, servietter som papir, bilde fra en bok og garn som pynt. I tillegg skal du bruke en malekost når du lager siden din.

-Ukens ord er med
-Hovedfargen råååsa er med, - en mørkerosa utgave på bakgrunnen (ser rød ut på bildet, men den ER mørkerosa altså!!)
-Bretteteknikk, - en liten frosk nederst til venstre, det eneste jeg kan av bretteteknikk... - og jo forresten, har jo brettet litt på den gaven som er "sneak-peeket" i...
-Teksten er kodet, - kan du finne ut hva det står?
-Zig-zag er med i form av ramme/kantpynt
-Serviett er med, bakgrunnen er laget med rosa maling med en serviett på (og overmalt igjen), noe av mønsteret i servietten synes gjennom malinga.
-Bilde av juletre fra en bok - "et år hos dvergene"
-Garn som gavebånd på noen av pakkene
-Malekost brukte jeg da jeg mala bakgrunnen!

søndag 6. desember 2009

Ti i skuddet #8


Jammen meg har det gått enda ei uke! - snart jul nå...


Ny uke og nytt bidrag i Åshilds artjournal-utfordring også:


Denne ukens tema er en kjent og kjær klisje for oss nordmenn: ”Ut på tur!” Vi er jo et turelskende folk, enten det er snakk om en tur i skog og mark, til det velkjente stedet Syden eller til mer fjerntliggende steder. Ute på tur – da er vi i vårt ess! Ikke sant? La deg inspirere til å hylle tur- og reiselysten, både med ord og bilder. Ta deg gjerne en AJ-reise til drømmestedet ditt. Ukens ord er naturlig nok ”reise”, og jeg vil du skal bruke et klistremerke som bilde denne gangen. Siden skal være i bruntoner, inneholde ruter – og glitter *ler* Kul kombinasjon, egentlig! Bruk tekststriper (printede eller håndskrevne) til journalingen din. Bakgrunnen skal lages på akvarellpapir og ved hjelp av blåseteknikken (her finner du mer om denne...). Vann blir et naturlig redskap denne gangen. Så, kjære godtfolk – ut på tur!


Jeg er ikke norsk nok, den fjerdedelen av blodet mitt som er svensk har tydeligvis tatt knekken på den norske turlysten... Jeg er alt for hjemmekjær, så for meg er det å skulle hylle tur- og reiselysten ikke veldig enkelt... Så denne ukas side ble en oppfordring og spark i rumpa til meg sjøl om å bli flinkere til å ta utfordringen, komme meg ut på små og store turer, - og oppleve noe!! Har akkurat vært i syden, det ga jo faktisk mersmak, så reiselysta er jo litt vekket... Nå mangler det bare å få lyst på skogsturer og skiturer!

Ukens ord, "reise", er med
Klistremerke-sommerfugl (ikke direkte bilde da, men fant ikke noe annet...)
Siden er i bruntoner
Ruter langs kanten, og også et svakt rutemønster øverst til venstre
Glitter har jeg dæsja på litt av
Tekststriper
Bakgrunnen er laget på akvarellpapir, med maling og vann - blåst med sugerør...

tirsdag 1. desember 2009

Veggbilder

Her er noen av julegavene jeg har laget i år! - Juleveggbilder til tanter og onkler osv, ballett-veggbildet er til kusina mi som er tidligere ballettdanser.
Juleveggbildene bærer preg av samlebåndsproduksjon, det skulle produseres en del (13 stk), så alle inneholder de samme elementene, plasseringen ble forskjellig ettersom format og størrelse på bølgepappen...