Sider

fredag 18. desember 2009

Ti i skuddet #10


Siste oppgave i Åshilds AJ-utfordring!
Det betyr at jula er like om hjørnet... huff...jeg er ikke ferdig!

Denne ukes oppgave var:
Temaet er ”Jeg ønsker meg...”. I steden for de sedvanlige nyttårsforsettene vil jeg at du skal gjøre deg noen tanker om hva du ønsker deg for året som kommer. Og – i Ønskeland finnes det ingen begrensninger! Ønsk deg akkurat hva det måtte være – Think Big! Sett fokus på noe du har tenkt på lenge, men ennå ikke fått eller gjort, eller kanskje har du en drøm du ikke har våget si til noen? Sett ord på den. Det kan gå troll i ord, vet du... Ukens ord er derfor så enkelt som ”2010”. Jeg vil at du skal bruke et bilde fra et postkort, og transparent/overlay/acetat på en eller annen måte. Ukens farge er sølv, ukens form oval. Bruk stiftemaskin som verktøy og ståltråd som pynt. Som teknikk utfordrer jeg deg til å leke med aluminiumsfolie. Teksten skal du skrive for hånd – i din egen selvlagede font.

Denne oppgaven måtte bli som den ble... Jeg har visst ingen store drømmer jeg! Ikke har jeg noe spesielt ønske om å reise, eller hoppe i fallskjerm, eller bli rik, eller bytte yrke. Min største drøm er mer tid til MEG!! Jeg ønsker meg mere tid til å være bare Hege, stort sett er jeg enten mamma, kjæreste, arbeidstaker, datter, søster eller vaskekjerring... Jeg vil ha tid til å gjøre det JEG vil, det som gir meg glede (det betyr selvsagt ikke at de andre rollene mine ikke gir meg glede altså, for det gjør de selvsagt! - bortsett fra vaskekjerring-rollen da...), det som gir meg overskudd!
Det var ikke enkelt å ta bilde av denne, aluminiumsfolie og sølv er ikke spesielt fotovennlig...

- Ukens ord er med
- Postkort: "jordbærsola" er klippet ut fra et postkort
- overlay øverst til venstre, oppå kakeservietten
- Sølv - alufolie, sølvfarget bølgepapp-blomst, dottie-ann-blader på blomsterstilken, stifter og ståltråd
- Oval: "jordbærsola" er oval, og det er også noen ovaler tegnet nederst i høyre hjørne
- Stiftemaskin er brukt til å feste overlay og blomsten, og rundt jordbærsola
- Ståltråd har jeg laget blomst av
- Aluminiumsfolie har jeg laget bakgrunnen av (og malt oppå med akryl og glimmermist), og også brukt som ramme rundt jordbæra
- Teksten er skrevet for hånd med en slags egendesigna bokstaver, selv om jeg har latt meg inspirere av noe noen andre har lagd før...
Tusen takk for 10 artige og utfordrende uker, Åshild!!


2 kommentarer:

Torill sa...

Skulle tro vi hadde laget sidene våre sammen... jeg ønsker meg mere tid - til meg selv bla...
Knallfin!!
klems

Kari sa...

Hei Hege! Så mye kreativt og fint du har i bloggen din! I dag har jeg hilst på en veldig kjekk og trivelig ung mann på skolen - i følge med en meget stolt morfar. Ser ut som de to koser seg godt sammen!