Sider

lørdag 28. november 2009

Ti i skuddet #7


Ny uke - ny side til Åshilds AJ-utfordring!

Dette temaet har jeg gledet meg lenge til! Bort med alle krav om positiv tenkning og smil og hurramegrundt – nå skal vi ta frem en annen side av oss selv: ”Sinnatagg & surpomp”! For den er der, den også... muligens godt gjemt bak både folkeskikk og rolleforventninger. Man skal jo helst ikke vise frem disse sidene av seg selv. De er forbeholdt vår nærmeste familie (som helt sikkert føler seg sterkt priviligert nettopp på grunn av dette....). Men det er rart med det. Disse ”skyggesidene” våre har faktisk samme svakhet som troll har – de forvandles når de kommer frem i lyset. I allfall om vi også klarer å ha på oss sjølironibrillene og le litt av oss selv når vi er sinnatagger og surpomper. Når er du sinna og sur? Hva trigger deg? Eller hvem...? Og hva tenker du om deg selv når du freser rundt i huset med sammenbitte kjever og sinnarynker i panna? Eller når gjeipen henger like sid som skjørtene til Åse Kleveland? La deg inspirere av temaet og lag din vinkling og ditt uttrykk. Ukens ord er ”humør”, og du skal bruke collageteknikken. Deler av teksten din skal være skrevet ved å bruke stensiler (bokstavsjablonger). Du kan bruke kjøpte stensiler eller lage dine egne ved å printe og klippe ut. Ukens farge er blå, og du skal bruke bølger som form. Og bølgepapp. Jeg vil også at du bruker et bilde fra en eller annen reklameblekke. Du skal også bruke linjal som redskap, og blonde som pynt.

Det hender seg, titt og ofte, at de negative følelsene tar overhånd. - ofte er det nok mine nærmeste som får unngjelde... Jeg viser sjelden at jeg er sint overfor andre, da holder jeg gjerne døra lukket til de egentlige følelsene mine, for å unngå å såre andre eller (sikkert oftest) at jeg ikke tør å vise hva jeg egentlig mener...

Så denne siden viser hvordan jeg noen ganger har det innvendig, selv om det på utsiden av "døra" ser ut som om jeg har det bra og godtar alt, lar meg overkjøre uten å kny... Huff, det høres ut som om jeg har det fælt, men det har jeg ikke altså!! - det er bare det at jeg er litt for flink til å smile utapå sjøl om jeg skulle ha vist at jeg var sint innimellom, i stedet for å "drukne" i meg sjøl... .-)

Ukens ord er med: Godt humør uttapå...Inni meg har jeg følelsen av å drukne i negative tanker og følelser...
Collageteknikken: her er jeg litt usikker på hva Åshild mener, men jeg tror dette er collage nok iflg definisjonen - håper jeg...
Stensiler: Noe av teksten er skrevet med ungas bokstavsjablong...
Blå: Siden er definitivt blå!
Bølger: Har jo laget "ordentlige" bølger av papir, men har også pyntet døra med tusj-bølger.
Bølgepapp: Har brukt to biter av blå bølgepapp som deler av bølgene.
Reklameblekke: Døra og beina kommer fra et reklameblad for Zizzi og bladet Kamille. Bølgene er revet ut fra forskjellige reklamer (for bl.a. pastasaus, always ultra og Farris)
Linjal: Dette var et vanskelig redskap å bruke denne gangen, men jeg brukte da en linjal da jeg skar ut døra!
Blonde: Sølvfarga blonde på døra.

Takk for nok en fin oppgave, Åshild! - jeg koser meg hver uke!!

1 kommentar:

Åshild sa...

Nydelig collage, Hege! Så flott at du fortsatt henger med i svingene :) Jeg har visst ramla av for lenge siden...

Klem